TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media ЕНЕРДЖИ ИНФО БГ - КАТАЛОГЪТ НА ФИРМИТЕ-ДОСТАВЧИЦИ НА ПРОДУКТИ И УСЛУГИ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА В БЪЛГАРИЯ
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоРекламаДоставкаВключванеКонтакти
TLL Media
 

Енерджи Инфо БГ »

Планираме изработване на дългосрочни програми, свързани с развитието на инфраструктурата


Мартин Хаджистойков, Електро-Мобилна Асоциация

Мартин Хаджистойков, Електро-Мобилна Асоциация (ЕМА), за годишния алманах на българската енергетика Енерджи Инфо БГ


Електро-Мобилна Асоциация (ЕМА) е създадена през втората половина на 2019 г. и засега е в началото на своята дейност. Сред приоритетите ни за настоящата година е улесняването на процедурата за поставяне на зарядна станция на общинска/ държавна площ чрез промяна на нормативната уредба. В тази посока ще работим за идентифициране на текущите пречки, изготвяне на концепция за промени по нормативната уредба, както и за внасяне и отстояване на промените пред съответните институции.


Концепция за грантова схема за финансиране на общински проекти за зарядни станции
Приоритетно за нас е и създаването на концепция за грантова схема и нормативна рамка за финансиране на общински проекти за изграждане на зарядни станции, а също и развитието на подходяща инфраструктура, насърчаваща и подпомагаща използването на ИЕПС (индивидуални електрически превозни средства). За тази цел е необходимо, на база обратна връзка от хората, използващи ИЕПС, да се определят най-използваните или необходими маршрути за придвижване с ИЕПС, но с липсваща подходяща инфраструктура (ИЕПС – ВЕЛО алеи) и да се оформят в карти. Важно е още те да се представят на общините и да се намери ефективен механизъм за тяхната реализация, съвместно с останалите заинтересовани страни. Планираме още изработване на дългосрочни програми, свързани с развитието на инфраструктурата.

Сред ключовите ни цели за 2020 г. е още разширяването и утвърждаването на Асоциацията като важен фактор за развитие на е-мобилността в България. Това може да бъде постигнато чрез установяване на контакти, членство и меморандуми с други международни и локални организации, както и посредством привличане на членове и ЗС, които да помогнат за имиджа и влиянието на организацията.


Четете още:

Енерджи ИНФО БГ
Енерджи ревю
Енерджи ИНФО БГ
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2024 TLL Media        Начало   |   Политика за поверителност и защита на личните данни   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media