TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media ЕНЕРДЖИ ИНФО БГ - КАТАЛОГЪТ НА ФИРМИТЕ-ДОСТАВЧИЦИ НА ПРОДУКТИ И УСЛУГИ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА В БЪЛГАРИЯ
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоРекламаДоставкаВключванеКонтакти
TLL Media
 

Енерджи Инфо БГ »

НТСЕБ подпомага развитието на енергетиката с множество ключови за сектора мероприятия


проф. Бончо Бонев, председател на Научно-техническия съюз на енергетиците в България

проф. Бончо Бонев, председател на Научно-техническия съюз на енергетиците в България (НТСЕБ), за годишния алманах на българската енергетика Енерджи Инфо БГ


Научно-техническият съюз на енергетиците в България (НТСЕБ) е сдружение с нестопанска цел, в което доброволно членуват български физически и юридически лица, извършващи дейности в областта на енергетиката, в частна полза – в интерес на сдружителите. През изминалата 2019 г. реализирахме множество важни мероприятия от ключова значимост за сектора. Най-мащабното сред тях е ежегодната международна научно-техническа конференция “Енергиен форум”. В миналото издание на събитието отново се включиха множество учени, специалисти и представители на предприятия, фирми и организации, които извършват дейност в България.


Ежегодна дискусия по най-важните теми в сектора
В рамките на форума бяха представени научни доклади в сферата на топло- и ядрената енергетика, както и на електроенергетиката. Бяха разгледани някои от най-актуалните въпроси и проблеми на енергетиката у нас и по света, включително климатичните промени и въглеродните емисии, перспективите за развитие на ядрената енергетика, енергетиката на осветлението, съвременните енергийни технологии и др.

През отминалата година Съюзът по традиция организира и ежегодни национални студентски конкурси за най-добри проекти и дипломни работи в областта на енергетиката с участието на ТУ-София, ТУ-Габрово, ТУ-Варна, Русенски университет “Ангел Кънчев”, МГУ София и ПЖИ-София.

Организирани бяха също 10 семинара в областта на енергетиката с участието на специалисти от промишлеността, енергийни фирми и научни работници и студенти. Сред постиженията на НТСЕБ за 2019 г. е още организацията и провеждането на над 15 пътуващи семинара в съседни на България страни за обмяна на опит в областта на енергетиката.

Тазгодишното издание на конференция “Енергиен форум” ще се проведе от 23 до 26 юни в Международния дом на учените “Ф. Ж. Кюри” в курорта “Св. Св. Константин и Елена”, Варна. Заявка за участие в изложбата може да бъде подадена до 15 май. Отново ще бъде установена платформа за съдържателна и отговорна дискусия за всички партньори в енергийния сектор – държавни власти, енергийни предприятия, учени, специалисти, енергетици и потребители.

Сред водещите теми на “Енергиен форум” 2020 ще бъдат: актуални стратегически и структурни проблеми на енергетиката, възможностите за ново строителство, модернизация на централи и рехабилитация на енергийни съоръжения, стратегии за ефективно използване на енергията, възобновяеми енергийни източници, водородна енергетика и др.
Важна част от дейността на НТСЕБ е и издаването на специализираното списание “Енергиен форум”, което представя доклади на изтъкнати специалисти и учени в областта на енергетиката.


Решаване на конкретни проблеми в областта на енергетиката
През настоящата година НТСЕБ отново си поставя за цел да съдейства за повишаване нивото на професионална подготовка и за реализиране на творчески идеи и инициативи на членовете на Съюза, както и да осъществява дейности за защита на творчески интереси и интелектуална собственост на своите членове. Планираме да продължим да съдействаме на предприятия и фирми за повишаване на енергийната ефективност, възобновяване на енергийни източници и решаване на конкретни проблеми в областта на енергетиката.

И през 2020 г. ще се фокусираме върху това да провеждаме професионално-квалификационна дейност, да осъществяваме сътрудничество със сродни организации на енергетиците и други обществени организации в страната и чужбина, както и да осъществяваме международни връзки и да участваме в международни неправителствени организации.

НТСЕБ планира още да продължи участва със становища и референции за лицензиране на фирми и дружества за извършване на стопанска дейност в областта на енергетиката, както и да организира конкурси, изложби, панаири и посещения на такива мероприятия в страната и чужбина.


Четете още:

Енерджи ИНФО БГ
Енерджи ревю
Енерджи ИНФО БГ
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2024 TLL Media        Начало   |   Политика за поверителност и защита на личните данни   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media