TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
 
 
 
TLL Media ЕНЕРДЖИ ИНФО БГ - КАТАЛОГЪТ НА ФИРМИТЕ-ДОСТАВЧИЦИ НА ПРОДУКТИ И УСЛУГИ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА В БЪЛГАРИЯ
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоРекламаДоставкаВключванеКонтакти
TLL Media
 

Теменужка Петкова, министър на енергетиката

Енерджи Инфо БГ » Теменужка Петкова, министър на енергетиката

Работим за утвърждаването на пазарните правила и принципи в енергетиката и за превръщането на България в енергийно независима и конкурентна държава

Теменужка Петкова, министър на енергетиката,
за Годишния алманах на българската енергетика ЕНЕРДЖИ ИНФО БГ:

Преодоляването на трупаните с години дисбаланси в енергийния сектор, породени от непоследователните, неефективни и често - взимани под политически натиск решения, е първостепенна задача в работата на Министерството на енергетиката. Днес необходимостта от реформи в сектора, които да поставят функционирането му на пазарна основа, вече е без алтернатива. Министерството на енергетиката работи по две основни групи мерки - за финансово оздравяване на сектора и за енергийна независимост на страната.

В момента България е зависима от един доставчик на енергийни ресурси, което има пряка връзка с националната ни сигурност. Това мотивира активната работа за диверсификация на източниците и маршрутите за доставката им. Ревизията в основните предприятия от сектора е друга изключително важна задача, която трябва да даде яснота за реалното състояние и необходимостта от последващи решения. Не на последно място, ключово предизвикателство в нашата работа е разработването и прилагането на политики за енергийна ефективност.

Екипът на Министерството на енергетиката е воден от разбирането, че прозрачната енергийна политика в защита на държавния и обществения интерес е от ключово значение за успешното утвърждаване на пазарните ценности в енергийния сектор и гарантиране на енергийната независимост на страната в интерес на нейните граждани.

През 2015 г. ще продължим да работим за утвърждаването на пазарните правила и принципи в енергетиката, за превръщането на България в енергийно независима и конкурентна държава, за ефективно управление на подземните богатства в защита на националните интереси, за усъвършенстване на енергийната инфраструктура и подобряване на енергийната ефективност. Страната ни ще участва в изграждането на единен и стабилен европейски енергиен пазар. Ще продължим да работим и за развитието на ядрената енергетика, съобразно със съвременните изисквания за надеждност, безопасност и икономичност.

Via Expo
БФА
Екология & Инфраструктура
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2018 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media